15de Oppenheimers Oktoberfeest

Op zondag 1 oktober richt de Oppenheimers Blaaskapel uit Velm voor de 15de maal haar Oktoberfeest in.

Om 10u30 luistert de blaaskapel de eucharistieviering op in de parochiekerk St Martinus te Velm

Vanaf 11u00 is iedereen welkom in het Parochiaal Cultureel Centrum voor een aperitiefconcert. Speciaal voor de gelegenheid werd ‘Duo Milljan’ versterkt met 2 extra muzikanten. Het Ansambel Milica Bogovic brengt Alpenmuziek van Tirol tot Slovenië. Bezielster van de groep, Milly Bogovic, een autoriteit op de Steirische Harmonica, wordt begeleid door haar partner Jan op keyboard, gitaar of contrabas. De uitbreiding met trompet en klarinet maakt van hun optreden een unieke belevenis.

Tijdens het aperitiefconcert kunt u genieten van een glaasje sekt of van de voortreffelijke witte huiswijn.

De Oppenheimers serveren van 11u30 tot 14u00 de echte Duitse Kasslerrib, te verkrijgen met zuurkool of appelmoes en puree. Eveneens verkrijgbaar “Käse und schinkenplatte” geserveerd met brood gebakken volgens Oostenrijks recept. Voor de kinderen is er chipolata met appelmoes en puree. Opgelet het aantal plaatsen om te eten is beperkt en moeten gereserveerd worden ten laatste op 28 september. Telefonisch : 0474/735802 of 0497/705060. Mailen kan ook : oktoberfeest@oppenheimers.be

Voor deze lustrumeditie nodigden De Oppenheimers  Die Gipfelfreunde uit. Met tal van grote Oktoberfeesten op hun palmares mogen ze ook in Velm niet ontbreken. Ze brengen Oostenrijkse en Beierse volksmuziek ten top. Met dit dynamisch trio is sfeer en ambiance verzekerd.

Natuurlijk treden ook de Oppenheimers op, zij vormen nog steeds het hoogtepunt van het Oktoberfeest.

De typische halve liters bier worden geschonken in de Oppenheimer halve liter pot. Door de beperkte oplage zijn deze glazen potten uniek, dus een echt collectors item. De  Oppenheimer halve liter pot is te verkrijgen tegen een waarborg van 5 euro. Bij teruggave van de pot wordt de waarborg terugbetaald, je kan hem natuurlijk ook houden als souvenir aan het 15de Oktoberfeest.

Zoals steeds is de ingang gratis en wie in originele klederdracht (trachten) komt, krijgt er van de Oppenheimers nog een gratis consumptie bovenop.

AFICHE 2017

Prosit

Advertenties